Jumari extra

de mihaelar63 in Porc, 9 Dec 2019 | 12077 vizualizari

 

   Am avut o carnita de pe pieptul porcului , jumatate carne , jumatate grasime . Asa pofta am avut de jumari incat mi-am zis ca bucata de carne este perfecta . Am obtinut jumari, extra -carnoase .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg piept porc
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 pahar cu apa
  • sare
  • ceapa verde , ardei iute , gogosar -la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari extra:

  1.  Bucata de piept se taie in bucati de marimea unei cutiute de chibrituri .
  2. Se pune carnea impreuna cu un jumatate pahar cu apa in vasul aparatului de gatit .
  3. Eu prepar jumari in Multicookerul Philips pentru ca nu este nevoie sa le pazesc ,. Setez aparatul si stiu ca nu exista riscul sa se arda .
  4. Pun timp de 15 minute pe functia de fierbere , pana scade apa .
  5. Apoi pun cam 20 minute pe functia de prajire .
  6. Spre sfarsitul prajiri pun ceapa taiata in doua si usturoiul .
  7. Am grija sa stea doar 2-3 minute in untura fierbinte ca sa nu se arda si astfel sa dea un gust amarui jumarilor .
  8. Se scot jumarile cu o paleta gaurita si se pun la rece .
  9. Pentru ca nu am avut multa grasime nu am obtinut nici multa untura .
  10. Jumarile noastre extra nu au avut timp sa se raceasca .
  11. Le-am servit alaturi de ceapa verde , gogosar si ardei iute .

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu prepar jumari in Multicookerul Philips pentru ca nu este nevoie sa le pazesc ,. Setez aparatul si stiu ca nu exista riscul sa se arda .

2

Preparati jumari cantitae redusa cat se mananca in 2-3 zile . Daca stau mai mult capata un gust neplacut . Acum avem mijloace de pastrare a alimentelor nu ca pe vremuri cand se facea jumari pentru toata iarna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari extra" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de porc si ciuperci